BitLife Astronaut Guide – All Technical Training Answers

Want to become an Astronaut? Here are all BitLife Astronaut Technical training answers to pass the last course in becoming an Astronaut.

Once you make the right choices, BitLife allows you to build any type of career you aspire to. But like real life, there are some prerequisites to becoming a world-renowned Astronaut. Along with that, you also need to complete three training courses to join a space agency like NASA. While the first two training sessions, Fitness and Flight Training, involve only spending hours, passing the Astronaut Technical Training can be a bit tricky. With a series of questions asked during training and NASA interview, guessing wrong answers can lead to another career path. But where to find all the correct answers? Don’t worry, check out our complete Astronaut guide to find all Technical Training Answers in BitLife.

How to Become Astronaut & Join NASA in Bitlife

You can become an Astronaut by following a fixed career path. So, here are the requirements and career path for becoming an Astronaut and joining NASA in BitLife:

  1. Completing High School with more than 90 Smarts Rating.
  2. Scoring a Major in any field from your University. You can get a major in a field like Mathematics, Engineering, or other subjects.
  3. Attend Flight School to get a Pilot License. You can find this option in Licenses under Activities.
  4. Apply for Astronaut Training in your country. You can find this option under Special Careers.
  5. Apply to US Space Academy. Now, this will bring you to completing three main criteria as mentioned earlier.
  6. Complete Fitness Training, Flight Training, & Technical Training to graduate from US Space Academy.
  7. After you graduate from US Space Academy, you will be eligible to apply for NASA.
  8. Once you are offered a job, you can accept the job position to work as a Cadet or Jr. Astronaut.
  9. But before you join NASA, you will be asked some Technical Training questions, again.

Note: You can press the CTRL + F buttons or scroll down for all Astronaut’s Technical Training answers.

All Astronaut Technical Training Answers in BitLife

all bitlife astronaut technical training answers

Here’s a list of all the Technical Training answers to become an Astronaut in BitLife:

  • Question 1: What is the name of the galaxy that will collide with the Milky Way someday?
    • Answer: Andromeda
  • Q2: What type of spacecraft is used to transport astronauts from Earth to and from the International Space Station?
    • Answer: Soyuz spacecraft
  • Q3: What is the name of the robotic arm used by astronauts to manipulate objects outside the spacecraft?
    • Answer: Canadarm
  • Q4: What is the force that counteracts the Thrust force for flight?
    • Answer: Drag
  • Q5: What is the name of the tool used by astronauts to collect samples of rock and soil from the surface of the moon?
    • Answer: Rock Hammer
  • Q6: What makes it possible for the Earth to orbit the Sun?
    • Answer: Sun’s gravitational pull
  • Q7: Who was the first person to step foot on the Moon?
    • Answer: Neil Armstrong
  • Q8: What is the most common propellant for a Rocket
    • Answer: Liquid Hydrogen
  • Q9: What does the acronym LEO stand for?
    • Answer: Low-Earth Orbit
  • Q10: What is the speed of Light?
    • Answer: 300 million meters per second
  • Q11: What is the name of the machine that simulates the effect of gravity on the human body?
    • Answer: Centrifuge
  • Q12: The Great Red Spot Appears on which planet?
    • Answer: Jupiter
  • Q13: What makes it possible for Earth to orbit the Sun?
    • Answer: Gravity
  • Q14: How many astronauts have set foot on the moon?
    • Answer: 12
  • Q15: What protective layer surrounds a rocket to protect it from the intense heat generated during re-entry into Earth’s atmosphere?
    • Answer: Heat shield
  • Q16: How long does it take to travel from Earth to Moon?
    • Answer: Three days
  • Q17: What is the purpose of the solar panel on satellites?
    • Answer: To power the satellite
  • Q18: What’s the name for the point at which nothing can escape a black hole’s gravitational pull?
    • Answer: Event horizon
  • Q19: Which type of rocket engine is used to maneuver spacecraft during flight and adjust their trajectory?
    • Answer: Maneuvering Thrusters
  • Q20: What is the reflective glass covering on an astronaut’s spacesuit called?
    • Answer: Visor
  • Q21: How long does it take light from the Sun to reach Earth?
    • Answer: About 8 minutes
  • Q22: Who invented the telescope?
    • Answer: Hans Lippershey
  • Q23: What keeps astronauts in place when sleeping in zero gravity?
    • Answer: Velcro
  • Q24: What is the purpose of the nose cone on a rocket?
    • Answer: Reduce air resistance
  • Q25: What is the term for the left and right movement of a Plane?
    • Answer: Yaw
  • Q26: At 450 degree Celsius, which planet is the hottest in the solar system?
    • Answer: Venus
  • Q27: What is the name of our moon?
    • Answer: Moon
  • Q28: What keeps an astronaut attached to a spacecraft while on a spacewalk?
    • Answer: Tether system
  • Q29: Which instrument measures the mix and concentration of the air astronauts breathe inside a spacecraft?
    • Answer: Oxygen sensor
  • Q30: Which instrument measures the mix and concentration of the air astronauts breathe inside a spacecraft?
    • Answer: Liquid Hydrogen
  • Q31: Which instrument measures the mix and concentration of the air astronauts breathe inside a spacecraft?
    • Answer: Sun
  • Q32: Stars are fueled by the nuclear fusion of what gas?
    • Answer: Hydrogen
  • Q33: What was the first mammal in space?
    • Answer: A Dog
  • Q34: What is an astronaut’s maximum absorbency garment?
    • Answer: It’s a diaper
  • Q35: How many Earths can fit inside the Sun?
    • Answer: One million
  • Q36: How long does it take the space station to orbit once around Earth?
    • Answer: 90 minutes
  • Q37: What is the payload of a rocket?
    • Answer: The Cargo taken into space
  • Q38: Where did the Moon Landing take place in 1969?
    • Answer: The Sea of Tranquility
  • Q39: What does a light-year measure?
    • Answer: A pattern of stars
  • Q40: How often does the Earth revolve around the Sun?
    • Answer: Once every 365 days
  • Q41: How old is the Earth?
    • Answer: About 4.5 billion years old
  • Q42: What is the name of the device that astronauts wear to regulate the flow of oxygen and remove carbon dioxide while in space?
    • Answer: Liquid Cooling & Ventilation Garment
  • Q43: Which type of Rocket engine is used to maneuver spacecraft during flight and adjust their trajectory?
    • Answer: Maneuvering thrusters
  • Q44: What is a Meteorite?
    • Answer: Rock from space that hits Earth

Once you pass this test and become an Astronaut in BitLife, there’s plenty of space exploration you can go for in this career. This includes taking on missions in Space, conducting Deep Space research, scanning for Cosmic anomalies, & more. We will update this guide with more Astronaut Technical training answers as soon as they are revealed to us.

That’s everything covered about all BitLife Astronaut Technical Training Answers. If you liked this guide, check out our more guides on how to become a Real Estate Agent, Famous DJ, how to marry into Royalty, and more Bitlife Guides for career guides right here on Gamer Tweak.