Home > Hogwarts Legacy > Sophronia Franklin Quiz Answers Round 1, 2, 3

Hogwarts Legacy Sophronia Franklin Quiz Answers For Book

Updated Date :

To collect one book in the library, your Hogwarts Legacy character has to answer a quiz put forth by Sophronia Franklin. These trivia questions about the Potterverse can be pretty tricky even for the most die-hard Potterheads, but this answers guide will help you get a full score.

All Sophronia Franklin Hogwarts Legacy Quiz Answers for the Library Book

As you interact and talk to Sophronia Franklin, you can take on the quiz to get the Book of Intermediate Transfiguration. Alternatively, you can also interact with her again, for more quiz answers. You can take on three rounds of quizzes. If you answer them all correctly, you can also be rewarded with different Potions. We have compiled the answers for all three rounds of Sophronia Franklin’s quizzes.

hogwarts legacy all sophronia quiz answers
Image Source – FP Good Game on Youtube.

You can select the answers from below right away to earn the rewards. So, let’s start with the answers to the first round of Sophronia’s quiz in Hogwarts Legacy:

 Sophronia Franklin Quiz Answers Round 1

  • Question #1. Before the invention of the Golden Snitch, which magical creature was used in a game of Quidditch?
    • Answer: The Golden Snidget.
  • Question #2. Which potion is commonly referred to as Liquid Luck?
    • Answer: Felix Felicis.
  • Question #3. The Tale of the Three Brothers involves which magical artifacts?
    • Answer: The Deathly Hallows.
  • Question #4. Which ball in Quidditch is the largest?
    • Answer: The Quaffle.
  • Question #5. True or false: Polyjuice Potion allows the drinker to change species.
    • Answer: False.

Sophronia Franklin Quiz Answers Round 2

  • Question #1. What governmental body directly preceded the Ministry of Magic?
    • Answer: The Wizards’ Council.
  • Question #2. Which dragon breed is the smallest?
    • Answer: The Peruvian Vipertooth.
  • Question #3. Who founded the village of Hogsmeade?
    • Answer: Hengist of Woodcroft.
  • Question #4. The Hidebehind was accidentally created by cross-breeding a ghoul with what magical creature?
    • Answer: A Demiguise.
  • Question #5. What is the only spell known to repel a Lethifold?
    • Answer: The Patronus Charm.
  • Question #6. Who published the law of Elemental Transfiguration?
    • Answer: Gamp.
  • Question #7. What does the Hogwarts motto translate to?
    • Answer: Never tickle a sleeping dragon.
  • Question #8. Which magical creature is the only one known to produce eggs through its mouth?
    • Answer: Roonespoor.
  • Question #9. Where is Ilvermorny School of Witchcraft and Wizardry located?
    • Answer: Mount Greylock.
  • Question #10. What is the most powerful love potion known to wizardkind?
    • Answer: Amortentia.

Sophronia Quiz Answers Round 3

  • Question #1. Emeric the Evil was killed in a duel against whom?
    • Answer: Egbert the Egregious.
  • Question #2. If a Chaser keeps their hand on the Quaffle as it goes through the goal, what foul are they committing?
    • Answer: Haversacking.
  • Question #3. A bite from a Mackler Malaclaw has the unusual side effect of causing what?
    • Answer: Bad luck.
  • Question #4. What plant excretes Stinksap?
    • Answer: Mimbulus mibletonia.
  • Question #5. The Pepperup Potion evolved from a remedy crested by which 12th-century wizard?
    • Answer: Linfred of Stinchcome.
  • Question #6. In The Wizard and the Hopping Pot, what does the elder wizard leave for his son in the Hopping Pot?
    • Answer: A single slipper.
  • Question #7. The Snallygaster is native to which region of the world?
    • Answer: North America.
  • Question #8. Who is the muggle knight featured in The Fountain of Fair Fortune?
    • Answer: Sir Luckless.
  • Question #9. The world’s largest Kelpie is also known by what other name?
    • Answer: The Loch Ness Monster.
  • Question #10. Who was the first Minister for Magic?
    • Answer: Ulick Gamp.

Quiz Rewards

As mentioned earlier, you are also rewarded for answering all the correct answers to Sophronia Franklin’s quiz. Note that you won’t get any rewards for answering the questions asked in the first round except for the Book of Intermediate Transfiguration. But you can interact with her again, to answer more quiz questions.

So, here are all the rewards you get for answering the right answers for three rounds:

  • x3 Wiggenfeld Potion
  • 1 Maxima Potion
  • 1 Edurus Potion

That’s everything covered about all Sophronia quiz answers in Hogwarts Legacy. If you liked this guide, check out our guides on how to get Kneazle and its fur, how to move, rotate, and furniture, how to cast Petrificus Totalus, and more Hogwarts Legacy Guides on our dedicated section right here on Gamer Tweak.

  • Warden Codes (August 2026)

    Warden Codes (August 2026)

    Published Date :

    Warden takes you on a fantasy PvE adventure where you’ll play as powerful creatures, solve puzzles, complete objectives, and uncover the mystery behind a spreading corruption. While you’re at it, you can redeem the latest Warden codes to unlock Shooms, the in-game currency. Before any further ado, here’s the latest list of active rewards. Last… Read More

  • Stay Hard Run Codes (August 2026)

    Stay Hard Run Codes (August 2026)

    Published Date :

    Inspired by David Goggins’ famous “Stay Hard” mindset, Stay Hard Run challenges you to push through demanding obstacle courses without giving up. Every successful run earns you more progress, helping you unlock upgrades and if you’re looking for an extra boost along the way, redeeming the latest Stay Hard Run codes is something you should… Read More

  • PartyBox Codes (August 2026)

    PartyBox Codes (August 2026)

    Published Date :

    Answering trivia questions or sketching hilarious drawings is super fun with a group of friends in PartyBox. Since you’ll be competing across a variety of game modes, any free rewards you can claim are always worth picking up, and luckily, the devs release goodies that reward Confetti and more, perfect for your next game night.… Read More

  • Roblox Lowball Codes (August 2026)

    Roblox Lowball Codes (August 2026)

    Published Date :

    Buying items below their market value and flipping them for a profit is the fastest way to get rich in Lowball. Every successful negotiation grows your cash, letting you take on bigger trades and expand your inventory even further. If you want an extra boost without waiting for your next big deal, redeeming the latest… Read More