Home > Hogwarts Legacy > Get Slytherin In Hogwarts Legacy

How To Get Slytherin In Hogwarts Legacy

Here are all the Sorting Ceremony answers to get Slytherin in Hogwarts Legacy.

The house of Salazar Slytherin is legendary and you can get sorted into it in Hogwarts Legacy. This open-world action RPG based on the Harry Potter world releases on February 10th. In this game, you will be a student at the famous Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Unfortunately, you will start as a fifth-year student so the Sorting Ceremony won’t take place. But luckily can start your journey with your preferred house and this guide will tell you how.

advertisement
advertisement

Getting Sorted into Slytherin in Hogwarts Legacy

Wizarding World quiz answers to get Slytherin

If you are a fan of the Harry Potter Series, then you must know about Wizarding World. This fan website for all the Potterheads sorts you into one of the four houses with the help of a quiz.

To get Slytherin in Hogwarts Legacy, you must answer a series of questions in the Sorting Quiz of the Wizarding World. To do this, enter the following answers to the Sorting questions:

advertisement
advertisement
  • Question 1: Forest or River
    • Answer: Forest
  • Question 2: Flutterbush Smell that lures you
    • Answer: A Crackling Log Fire
  • Question 3: Which potion will you brew?
    • Answer: Power
  • Question 4: What are you most looking forward to learning at Hogwarts?
    • Answer: Hexes and Jinxes
  • Question 5: How would you like to be known to history?
    • Answer: The Great
  • Question 6: Which would you rather be?
    • Answer: Feared
  • Question 7: Which road tempts you the most?
    • Answer: The narrow, dark, lantern-lit alley.
  • Question 8: Which pet would you choose?
    • Answer: Cat (Black Cat)
  • Question 9: Left or Right | Black or White | Heads or Tails
    • Answer: Left | Black | Tails

Some questions are randomly updated but most are the same and they will land you in this legendary house.

Why Join Slytherin?

Slytherin is the second-most popular house in the Harry Potter series, and rightly so. It favors students who are proud, ambitious, and cunning. The notable members of this house are Professor Snape, Draco Malfoy, Horace Slughorn, and the series’ main antagonist Voldemort. Moreover, if you join this house, then you will get to explore the mysterious Common Room in the Dungeons. You will also don the colors exclusive to this house which are Green and Silver.

advertisement
advertisement

That’s everything you should know on how to get Slytherin in Hogwarts Legacy. For more helpful guides like How to Get Elder Wand, check out our Hogwarts Legacy section.